Waarom grondwerk?

Waarom naast je paard gaan stappen i.p.v. er op?
Wat is de bedoeling van grondwerk?

Om je paard iets te leren; om jezelf als mens iets te leren; om je paard voor te bereiden op de hoefsmid, dierenarts, tandarts,… ; om rust te creëren in het hoofd van je paard.

De dingen die je je paard aanleert op de grond, ga je ook kunnen toepassen in het zadel. Als ik spreek over grondwerk doen, of horsmanship, dan gaan mensen onmiddellijk de link leggen naar de paardenfluisteraar. Maar wij fluisteren niet met onze paarden:) We communiceren met hen op een natuurlijk manier, net zoals paarden onder elkaar communiceren. We leren door grondwerk om zelf na te denken over een oefening rekening houdende met de leefwereld van het paard. Je staat als horseman stil bij ‘Hoe denkt mijn paard’ en hoe reageert hij in bepaalde omstandigheden en wat kan ik daaraan doen om hem op zijn gemak te stellen.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.